Veevoederbedrijf Leievoeders neemt Kempense pluimveevoederactiviteit van Klaasen & Co onder zijn hoede
18-12-2019

Veevoederbedrijf Leievoeders neemt Kempense pluimveevoederactiviteit van Klaasen & Co onder zijn hoede

Leievoeders realiseert tweede significante expansie in minder dan een jaar tijd. Het neemt de pluimveevoederactiviteit van het Kempense veevoederbedrijf Klaasen & Co uit Ravels over.

 

Veevoederbedrijf Leievoeders nv uit Waregem neemt de pluimveevoederactiviteit van het Kempense veevoederbedrijf Klaasen & Co uit Ravels over. Daarmee realiseert Leievoeders zijn tweede grote uitbreiding in minder dan een jaar tijd, nadat het eind 2018 ook al de Poperingse conculega Cibus nv onder de vleugels nam. Door de overname van Cibus verhoogde Leievoeders zijn omzet van 120 miljoen naar 160 miljoen euro, nu komt daar nog eens 25 miljoen van de pluimveevoederactiviteit van Klaasen & Co bij. De geconsolideerde omzet van Leievoeders zal daarmee op 185 miljoen euro aftikken.

Rik Vandeputte, medezaakvoerder van Leievoeders, is tevreden met de samenwerkingsovereenkomst die Leievoeders heeft gesloten met de familie Klaasen uit Ravels: 'Klaasen is van oudsher een ronkende naam in de kippensector, met een geschiedenis die teruggaat tot 1930. Het bedrijf is actief in een boeiende sector waarin de ontwikkelingen op het vlak van stalmanagement, genetica en nutritionele kennis de laatste jaren duidelijk in een stroomversnelling zijn terechtgekomen. Door de solide bovenbouw die Leievoeders nu aan de pluimveevoederactiviteit van Klaasen biedt, kan er nog meer aandacht besteed worden aan de verbeterde groeimethodes die tegelijk met een dalend voerverbruik gepaard gaan. Het resultaat is een ecologisch verantwoord, heerlijk en 100% Belgisch stukje kippenvlees. Die werkwijze is noodzakelijk om onze producten op nationaal en Europees niveau tegen een correcte prijs te kunnen blijven afzetten.'

 

Klaasen & Co is een familiebedrijf dat sinds jaar en dag sterk staat in de branche van zowel soepkippenverwerking als braadkippenproductie. Die activiteiten blijven ze gewoon verder beheren, maar de pluimveevoederproductie komt nu dus in handen van Leievoeders. 'Het verheugt ons dat we in zee kunnen gaan met Leievoeders, net als wij een echt familiaal traditiebedrijf. We zijn ervan overtuigd dat ze al hun ervaring en know-how zullen aanwenden om onze met veel zorg en toewijding uitgebouwde pluimveevoederactiviteit een nog mooiere toekomst te geven', aldus de familie Klaasen. De soepkippenslachterij en de kippenkweekactiviteiten in Ravels en omstreken blijven gewoon verder lopen en houden voor de rest geen verband met de overname. Alleen de voerproductie-eenheid zal voortaan door Leievoeders in Waregem en Roeselare worden verdergezet.  Leievoeders is zowel actief in veevoeding voor varkens, rundvee als pluimvee. Daarnaast produceert Leievoeders groene stroom voor 7000 gezinnen.

 

Ontvang als eerste

de meest actuele nieuwsberichten