Joris Michiels versterkt het nutritieteam bij Leievoeders-Cibus
23-01-2024

Joris Michiels versterkt het nutritieteam bij Leievoeders-Cibus

Leievoeders-Cibus blijft investeren in de toekomst en groei. Na recente overnames (NV Cibus in 2018, Klaasen & Co’s pluimveeactiviteiten in 2019 en Bio’Or in 2021), verlegden we de focus op de uitbouw van ons team. Met de aanwerving van Joris Michiels zetten we een belangrijke volgende stap in dit proces.

Wie is Joris Michiels?

Nadat hij afstudeerde als Bio-ingenieur, werkte Joris aan de Universiteit Gent, om er vervolgens ook zijn doctoraat te behalen in 2009. In 2016 kreeg hij er een rol als professor aangeboden binnen de Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie. In die hoedanigheid doceerde hij tot eind 2023 in de opleidingen Biowetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen (dierkunde, verteringsfysiologie van landbouwdieren, varkensvoeding, pluimveeteelt en -voeding).

Daarnaast begeleidde hij Bachelor-, Master- en vele doctoraatsstudenten, én was hij de drijvende kracht achter verschillende onderzoeksprojecten. Samen met zijn onderzoeksteam focuste hij toen al sterk op verschillende onderzoeken binnen de wereld van varkens- en pluimveevoeder.

 

Leievoeders-Cibus blijft groeien

Met deze recente investeringen blijft Leievoeders-Cibus groeien in een minder evidente markt. De basis hiervoor is het sterke vertrouwen in lokale productie. Zo zagen we dat onze verkoop van diervoeders de voorbije jaren niet enkel gehandhaafd werd, maar recent zelfs een toename kende.

Deze aanwerving heeft als doel deze trend te bestendigen. De verregaande kennis op gebied van onder meer diervoeding, grondstoffen en vertering zullen bij Leievoeders-Cibus verder in de praktijk kunnen worden omgezet. Samen streven we naar verdere innovatie en duurzaamheid binnen onze prachtige sector, terwijl we een nauwe band onderhouden met onze klanten-veehouders.

Ontvang als eerste

de meest actuele nieuwsberichten