Mestbank - burenregeling, inscharing en volmacht
06-12-2019

Mestbank - burenregeling, inscharing en volmacht

Mestbank - burenregeling, inscharing en volmacht. Burenregeling, inscharing en volmacht - aanvraag vanaf 2019 enkel online via Mestbankloket

 

De gekende standaardformulieren voor de aanvraag van een volmacht voor het mestbankloket, burenregeling of inscharing verdwijnen op 1 januari 2019 definitief. Een volmacht voor het mestbankloket, burenregeling of inscharing kan men dan enkel nog via het Mestbankloket aanvragen.

Volmacht aanvragen

Wil men een volmacht aanvragen voor een bepaalde landbouwer, dan kan dat als volgt:

  • tot het einde van dit jaar via het bijgevoegd formulier ‘Toekenning van een volmacht voor het Mestbankloket’
  • vanaf 1/1/19 via het mestbankloket na inloggen met het e-ID van de landbouwer zelf, de te volgen stappen staan beschreven op bladzijde 3 van de hierbij gevoegde handleiding ‘Instructie volmachten Mestbankloket’.
 

Burenregeling of inscharing aanmaken op Mestbankloket

De te volgen stappen voor het aanmaken van een inscharing of een burenregeling op het mestbankloket staan beschreven in de hierbij gevoegde handleidingen.

Wil men voor een bepaalde landbouwer een inscharing of burenregeling aanvragen, dan moet men een volmacht hebben voor ‘Aan‐ en afvoer van mest’ op het Mestbankloket. Deze volmacht kan men aanvragen:

  • tot het einde van dit jaar via het bijgevoegde formulier ‘Toekenning van een volmacht voor het Mestbankloket’ door ook bij vraag 2 het 6de vakje aan te vinken.
  • vanaf 1/1/19 via het mestbankloket na inloggen met het e-ID van de landbouwer zelf.
 

Ontvang als eerste

de meest actuele nieuwsberichten